uitgelicht affiche zonder LGBT+ haat straat

Afgelopen weekend zijn er in Antwerpen anti-LGBTI+ stickers in het straatbeeld opgedoken met de boodschap “gewoon normaal”. Vergezeld met een afbeelding van de regenboogvlag met een kruis doorheen.

De 5 Vlaamse regenbooghuizen(*), çavaria en Amnesty International Vlaanderen hebben vandaag een actie georganiseerd om een positief tegengeluid te geven. We hopen dat u als websitebezoeker deze actie wil ondersteunen.

Ook OGWA toont zijn hart en is solidair

We roepen iedereen op om één van de posters uit te printen en achter het raam van de woning te hangen. Want stelt u zich eens voor dat je als LGBTI+-persoon zo’n sticker tegenkwam en daarmee geraakt werd tot in het diepste van je zijn… Hoe mooi zou het dan zijn als er nog meer posters achter het raam opduiken om deze mensen een steuntje in de rug te geven?

Download de affiches formaat A4 en formaat A3

affiche zonder LGBTI+ haat straat

We hopen dat u als bezoeker uw contacten via sociale media wilt oproepen om een poster te printen. Hang deze op een zichtbare plaats achter het raam! Of bijvoorbeeld zelf een stapeltje uitprint, zodat anderen deze mee kunnen nemen bij een bezoek aan het stadhuis/gemeentehuis. Ook het delen van onze Facebookpost is een mogelijkheid om uw steentje bij te dragen.

De regenbooggemeenschap heeft meer dan ooit bondgenoten nodig en op deze manier kan iedereen er eentje zijn. Hartelijk dank om deze boodschap mee te verspreiden.

(*)De 5 regenbooghuizen Casa Rosa, Regenbooghuis Limburg, Het Roze Huis, cavaria en UniQue.

De regenbooghuizen zijn de ontmoetingsplaatsen van de regio’s. Deze huizen hebben hun eigen projecten en werking, maar zijn wel aangesloten bij çavaria en werken samen aan projecten.

Wil je graag meer op up-to-date blijven schrijf je gerust in op onze nieuwsbrief.

Related Posts

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.