Partners

Ben je benieuwd met wie OGWA een samenwerking heeft, hier vindt u de partners terug.

Stad Genk

heeft aandacht voor holebi’s en transgenders omdat de stad streeft naar gelijke kansen voor iedereen. Daarnaast ook een stad waar diversiteit, in al zijn vormen, als een troef wordt beleefd.

Bovendien is Stad Genk een van de eerste en een van de weinige Vlaamse steden met een gelijke kansenbeleid?

Unia

het Interfederaal Gelijkekansencentrum, is een onafhankelijke openbare instelling die discriminatie bestrijdt en gelijke kansen bevorderen in België. Desondanks bestaat discriminatie op basis van seksuele geaardheid nog steeds. Op grond van deze vaststelling vindt OGWA het heel belangrijk om dit te blijven aankaarten.

Heb je vragen over discriminatie of wil je iets melden, dan kan je terecht bij Unia

Het Regenbooghuis Limburg

de koepelorganisatie van de Limburgse holebi- en transgenderverenigingen. Regenbooghuis Limburg is ook de fysieke locatie waar alle verenigingen terecht kunnen voor hun activiteiten. Kortom hier kunnen holebi’s, transgenders en sympathisanten elkaar ontmoeten in een ontspannen sfeer. Sinds 6 oktober 2012 zitten we in de binnenstad van Hasselt. het komt erop neer dat het Regenbooghuis Limburg een ‘open huis’ is.

Iedereen is er welkom.

Cavaria

De missie van Çavaria luidt als volgt:

Çavaria inspireert, stimuleert en ondersteunt verenigingen en individuen die opkomen voor een brede kijk op seksuele oriëntatie, genderexpressie en genderidentiteit. Niet alleen streeft ze het welzijn na maar ook komt ze op voor de rechten van LGBT-community in alle aspecten van het dagelijkse leven.

Lumi

is een initiatief van çavaria. Het is een onthaal- en infolijn, om die reden kan je hier terecht met al je vragen over LGBT-kwesties of je verhaal doen.

Wel Jong Niet Hetero

is een Belgische jongerenorganisatie voor Vlaamse en Brusselse LGBT’ers. Ze werd op 31 december 2002 erkend door de Vlaamse Gemeenschap als landelijk jeugdwerk.

1813, zelfmoordlijn

Ken je iemand die aan zelfmoord denkt? Vang je signalen of zelfmoordgedachten op van iemand? Negeer ze niet, er zijn manieren waarop je kan helpen.