OGWA's nieuwjaarsbrief

Genk, 1 januari 2022

Traditioneel blikken we aan het einde van het jaar terug op het voorgaande jaar met een OGW’s nieuwsbrief. Tradities moet je in ere houden en we gaan dat bij OGWA ook doen.

Ondanks de pandemie kijken we met veel plezier achteruit naar 2021 en maken we goede voornemens voor 2022.

We zijn niet bij de pakken blijven zitten. We hebben in moeilijke omstandigheden een aantal geslaagde activiteiten kunnen organiseren.

THOR wandeling

kijk eens hoe flink we afdalen

 

In juli maakten we een mooie wandeling in het Genkse Thor Park. De weergoden waren ons gunstig gezind en we hebben nogmaals kunnen vaststellen dat we mooie plekjes hebben om te wandelen en om ons hoofd leeg te maken.

Halloweentocht

Eind oktober heeft een select groepje van OGWA meegegriezeld op de Halloweentocht van Pelt Events.

Na een kleine zoektocht naar de startplaats zijn we er ontvangen door verschillende griezels. Blijkbaar zat er in onze groep een paar ergere creeps, want de bezoekers hadden meer schrik van de OGWA-wizards  dan van de plaatselijke acteurs.

Volgend jaar hopen we op meer gezelschap.

De Peumansen

November is een maand om niet te vergeten. We spraken met Jan Peumans, de ere-voorzitter van het Vlaams Parlement, in aanloop naar de lezing van zijn zoon Wim Peumans.

Tijdens een coronaveilige lezing met grote opkomst in de Genkse bieb sneed Wim een niet-alledaags thema aan.
Hij heeft ons een inkijk gegeven in de wereld van de LGBT’s in de moslimgemeenschap. We zijn met veel wijsheid naar huis gegaan en we kunnen de situatie van die mensen beter begrijpen.

We hopen hen volgend jaar te mogen ontmoeten op één van onze activiteiten.

Holebifilmfestival

Ons holebifilmfestival was een echte topper. We hebben bewezen dat je in deze tijden mensen op de been kan krijgen, wanneer je alles op een veilige manier organiseert.

Heel wat mensen spreken vandaag nog over die filmavond met een beladen thema. De film heeft de gevoelige snaar geraakt en het was een gezellige avond met heel wat nieuwe gezichten, die de weg naar OGWA hebben gevonden.

We zijn de uitdaging van schepen Anniek Nagels niet vergeten. Ze heeft een verrassing in petto, wanneer 250 mensen zich voor onze nieuwsbrief inschrijven. Vergeet dit zeker niet.

rainbow rollu^en banner holebifilmfestival

Open momenten

open moment cafe

 

 

Onze Open Momenten op de eerste woensdag en op de derde vrijdag van de maand hebben we dit jaar gelukkig ook een aantal maal mogen organiseren. We hebben opkomst gehad en dat is het bewijs dat mensen sociale dieren zijn en dat sociale contacten een noodzaak zijn in ons leven.

Dankwoord

We willen langs deze weg alle aanwezigen en alle mensen, die hun steentje hebben bijgedragen, hartelijk bedanken. Het heeft ons veel plezier gedaan. Het jaar 2021 was gezien de omstandigheden een topjaar. OGWA is er voor en door jullie.

Voornemens

Onze goede voornemens voor het jaar 2022? We hopen dat we kunnen terugkeren naar een normaal leven. OGWA heeft bewezen dat ze ervan overtuigd zijn dat de vaccinaties hun vruchten gaan afwerpen. Een kernlid van OGWA prijkt op één van de affiches van de Genkse vaccinatiecampagne.

Onze vereniging is op vele fronten aanwezig en wil zo snel mogelijk naar een normaal leven om nieuwe leden te verwelkomen en activiteiten te organiseren. Dat is maar één van onze goede voornemens.

We willen graag minimum 250 mensen, die zich op onze nieuwsbrief inschrijven. We lanceren een warme oproep om je in te schrijven, wanneer je dat nog niet hebt gedaan.

Surf vliegensvlug naar onze website www.ogwa.be en schrijf je in! Je gaat op de hoogte zijn van onze komende activiteiten en je gaat heel wat nieuwe mensen leren kennen. Je gaat er geen spijt van krijgen.

Het team van OGWA wenst jullie en jullie familie een gelukkig en gezond 2022 met zeer veel boeiende momenten. Hopelijk zien we jullie in 2022 bij één van onze activiteiten en Open Momenten.

Related Posts