Quote van de maand februari 2018

Amici,

Aanvaard deze huidige maatschappij

en zijt jezelf!Peppe Giacomazza

Chef-kok van La Botte en bekende tv-kok op onder andere Njam!

INTERVIEW MET PEPPE GIACOMAZZA VAN LA BOTTE


Kan u zich even kort voorstellen?


Mijn naam is Giuseppe Giacomazza. Op 6 januari 1978 ben ik in Genk geboren. Mijn ouders zijn niet gekomen met de bedoeling om naar België te emigreren. Ze zijn in 1976 voor een huwelijk van een tante, die in Waterschei woonde, naar hier gekomen. Ze zijn dan blijven plakken en twee jaar later ben ik geboren. Mijn vader heeft op de Ford gewerkt.


Gert Verhulst heeft me de naam Peppe gegeven. In 2010 hebben ze op de culinaire zender Njam! een selectie georganiseerd op zoek naar de beste Italiaanse kok. Ik ben als winnaar uit de bus gekomen. De naam Peppe is daar ontstaan om dat ook commercieel te laten werken. (lacht)


Ik heb altijd in Genk gewoond en ik ben niet van plan om te vertrekken. We hebben hier alles.Heeft u ooit van OGWA, onze Genkse diversiteitsvereniging, gehoord?


Neen, nog niet. Dat interesseert me zeker en vast. Ik wil daar graag meer informatie over krijgen.


Dat is de huidige maatschappij en we moeten voor dat thema openstaan.Waarom bent u op onze vraag voor een interview ingegaan?


Ik ga niet op elke vraag voor een interview in. Het hangt ervan af, waarover het interview gaat. Jullie thema is een thema, waarvoor ik graag een interview geef. Je moet tegenwoordig klaar zijn voor alles.


Ik heb ook veel te danken aan James Cooke. Hij heeft me de mediawereld leren kennen.

Ik heb hem vanaf dag één ook aanvaard, zoals hij is. Ik heb daar geen probleem mee. Dat is een deel van mijn leven. Dat zijn vrienden voor het leven. Gisteren was ik nog aan het denken. Wanneer we bij Studio 100 een meeting met bijvoorbeeld twaalf mensen hebben, zijn drie à vier mensen anders geaard. Onder mijn personeel heb ik ook iemand, die anders geaard is. Hoe gaat het in de media over het algemeen met die thematiek?


Ze gaan er gewoon mee om. Dat is geen taboe. Dat is geen taboe voor mij, omdat ik daar ook veel vrienden heb. We hebben een bevriend homokoppel, dat elk jaar met ons

op vakantie gaat.Hoe gaat men daar in de Italiaanse cultuur mee om?


In Sicilië staat iedereen daarvoor open. Je kan dat op dat gebied vergelijken met de Belgische cultuur. Zoals reeds aangehaald hebben we ook dat bevriend homokoppel. Dat toont aan dat we ook in de Italiaanse cultuur geen problemen met die thematiek hebben. Dat koppel wil ook graag kinderen en is op dit moment bezig om naar de mogelijkheden voor

een draagmoeder te kijken.Wat vindt u van adoptie door homokoppels?


Dat is geen enkel probleem. Dat is de maatschappij, waarin we leven. We moeten daarvoor openstaan. Die mensen staan open voor mij. Ik sta dan ook open voor hen. Stel dat uw kinderen op een dag met het nieuws komen dat ze anders geaard zijn! Wat gaat uw reactie dan zijn?


Het is moeilijk om dat op voorhand al te zeggen. Je gaat op het moment je reactie kennen. We hebben in de huidige maatschappij een open communicatie over dat thema. Wanneer dat het geval is, voel je dat als ouder ook aan. Op dit moment kan ik mijn reactie niet voorspellen.Wil u met OGWA, onze Genkse diversiteitsvereniging, geassocieerd worden en

onze Facebookpagina ‘liken’?


Dat is geen enkel probleem. Jullie Facebookpagina wil ik ook met veel plezier ‘liken’.

Dat is een deel van onze huidige maatschappij.
QUOTE van de maand

"Ik heb ook veel te danken aan James Cooke. Hij heeft me de mediawereld leren kennen.

Ik heb hem vanaf dag één ook aanvaard, zoals hij is. Ik heb daar geen probleem mee."

"Dat is geen taboe voor mij, omdat ik daar ook veel vrienden heb."

"Gert Verhulst heeft me de naam Peppe gegeven.

In 2010 hebben ze op de culinaire zender Njam! een selectie georganiseerd op zoek naar de beste Italiaanse kok. Ik ben als winnaar uit de bus gekomen. De naam Peppe is daar ontstaan om dat ook commercieel te laten werken. (lacht)"

Het interview...

" Die mensen staan open voor mij. Ik sta dan ook open voor hen."