hartverwarmende filmavond

Een hartverwarmende filmavond – “Love, Simon”

hartverwarmende filmavond
De stoelen staan klaar
Inkomdeur met regenboogbanner
inschrijvingstafel aan de inkom
flyertafel met regenboogparaplu’s
ingang filmzaal
de roze loper ligt uit
de regenboogtafels wachten op de eerste bezoekers
De bezoekers wachten vol spanning op de film
het publiek kijkt naar de komende activiteiten 1
het publiek kijkt naar de komende activiteiten 2
Een bespreking na een hartverwarmende filmavond
De dames hebben genoten van een hartverwarmende filmavond
Bart en Toon drinken er eentje op
Bieke spreekt over de komende activiteiten en IDAHOT
Bert en Niels na een hartverwarmende filmavond
Bieke over IDAHOT-activiteiten aan het spreken
Het barteam staat klaar
Robin en moeder pratend met Lars over de hartverwarmende filmavond
Robin en zijn moeder
Wat was een hartverwarmende filmavond. Niet heren?
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
Shadow

Na de positieve vibes tijdens de vorige film (Boy Erased) tijdens OGWA’s Holebi-Filmfestival op 26 november 2021, dachten we dat het deze keer iets “luchtiger” mocht zijn. Een film gevuld met grappige situaties, herkenbaar maar toch aansluitend bij het echte leven…. Het leek makkelijk op papier, maar blijkbaar is de keuze voor een hartverwarmende filmavond die voldoet aan die omschrijving niet zo simpel…
Gelukkig hebben we een dynamisch en enthousiaste groep, die ,al na 45 minuten discussie, gekibbel en gegiechel, een keuze heeft kunnen maken.

“Love, Simon”. Een happy ending gegarandeerd.

Love, Simon” is een rom-com op typisch Amerikaanse stijl. Een happy ending gegarandeerd.

Simon is een doodnormale Amerikaanse jongen, of toch zoals je ze in de films ziet.
Als redelijk populaire student, met de perfecte looks, de ideale vrienden en een droomsituatie thuis, zou je denken dat zijn leven perfect is. Niets is echter minder waar, want hij heeft het moeilijk om zich te uiten, eerlijk te zijn, tegen familie en vrienden over zijn geaardheid.

Het verhaal is eigenlijk redelijk herkenbaar voor velen onder ons. Veel momenten die in de film terugkomen, lijken een terugblik in het eigen verleden.
Hoe kan je thuis vertellen hoe je je voelt? Dat je niet bent zoals de anderen? De twijfels die erbij komen kijken, de angst om de mensen waarom je geeft te verliezen…

Een Amerikaanse “Wat Als….”?

Gelukkig worden de moeilijke momenten in de film gevolgd door de wat meer komische situaties.
Voor mij één van de meest grappige momenten in de film..? Wat als je ook uit de kast moest komen als hetero… Een beetje de Amerikaanse versie van het VTM-programma “Wat Als…”

Een hartverwarmende filmavond met gelach en een fijn gevoel.

De sfeer in de zaal was goed en het geeft altijd een fijn gevoel als je mensen hoort lachen, schrikken, ziet mee knikken op de verschillende gebeurtenissen.

Na de film was er nog ruimte voor een drankje, waarbij er nog even kon nagepraat worden over de film (of over vele andere zaken…).  Na de afgelopen jaren is het hartverwarmend om terug op deze manier dicht bij elkaar te zijn, mensen weer samen te zien lachen. Geweldig om de gezichten van oude bekenden weer eens van dichtbij (en zonder masker!) te zien stralen.

Uiteindelijk is het leven niet steeds zoals in de (een) film, maar weet dat de mensen van OGWA er altijd zijn, als is het maar om even naar je verhaal te luisteren, waar je even kan ventileren…. Of dit nu na een film is, tijdens een Open Moment of eender welke activiteit.
Want uiteindelijk ben je nooit alleen, ook al voelt het soms ooit…

Love, OGWA.

p.s.  Wil je de volgende voorstelling ook meegenieten van hartverwarmende filmavond? Schrijf je dan zeker in op onze nieuwsbrief. Zo ben je steeds op de hoogte van al onze activiteiten en hoef je niets meer te missen!
Check het snel op www.ogwa.be.

Related Posts