Tom, Joris en Sjarel hebben plezier

Tom, Joris en Sjarel

“Ik denk niet dat het “anders” is!”

Sjarel: “Ik denk niet dat het “anders” is!”
Sjarel:
“Het is nooit anders geweest voor mij. Voor mij zijn nonkel Joris en nonkel Tom gewoon normaal”. Als kind mocht Sjarel vaak naar de film of naar een pretpark met zijn ooms. Twee ooms? Sjarel en zijn broers of zus hebben nooit anders geweten. Dit jaar wordt Sjarel zelf 18 jaar en merkt hij dat niet iedereen zo onbevooroordeeld naar zijn favoriete nonkels kijkt.
Joris: “Sjarel is geboren na mijn coming-out. Iedereen was al op de hoogte en Sjarel heeft nooit anders geweten. Tijdens zijn puberteit kwamen er wel eens vragen: over hoe het allemaal werkt, of er kinderen zouden komen… Maar we hebben er altijd open over kunnen spreken. Ik merk dat ik, veel meer dan Sjarel, moeite had met de reacties van anderen. Het is mooi om te zien dat er voor hem helemaal niets aan de hand was.”
Tom: “Sjarel was al een puber op het moment dat ik Joris leerde kennen. Maar ik voelde me meteen welkom, een deeltje van de familie. Het is fijn als de neefjes en nichtje van je vriend je nonkel noemen en toch ook naar je opkijken. Sjarel en ik hebben samen vaak Playstation gespeeld, toen toch één van zijn favoriete bezigheden. En ja, hij was er veel beter in (lacht).”

Tom, Joris en Sjarel – “Ik denk niet dat het “anders” is!”

Fototentoonstelling “Iedereen anders… en dan!”

IDAHOT-tentoonstelling van Zwiep in samenwerking met Stad Genk en OGWA, Ook Genks Wel Anders, want liefde is liefde!

De fototentoonstelling was te bezichtigen in de foyer van het stadhuis tot eind mei 2022.

Voor meer info over activiteiten kijk bij evenementen en schrijf je in op onze nieuwsbrief.