Fototentoonstelling

“IEDEREEN ANDERS… EN DAN!”

Naar aanleiding van Idahot heeft OGWA een fototentoonstelling met thema “Iedereen anders… en dan!” georganiseerd.

Het opzet was om een foto te tonen met een LGBTQIA+- persoon en een hetero. Het is raar om zoiets te schrijven, want we zijn toch allemaal gelijk. Of niet?

Een tiental personen was bereid om met familie, vrienden of buren op de foto te staan. Zwiep, het atelier waarmee OGWA heeft samengewerkt, heeft een drukke agenda afgewerkt om alle bereidwilligen te fotograferen. Ook de fotoshoots die over verschillende dagen waren gepland, hebben toch een positieve indruk achtergelaten, zowel bij de fotografen als bij de modellen. Verschillende standjes zoals springen, liggen, ondersteboven hangen enz. werden ingenomen.

Iedereen anders… en dan!

Op 12 mei 2022 werd de fototentoonstelling “Iedereen anders… en dan!” plechtig geopend door 1ste schepen Anniek Nagels en Mister Gay Finalist 2022 Christoph Machiels. Dat viel tevens samen met de vlaguithanging ter ere van IDAHOT 2022. Er werd een mooie regenboogcake aangesneden en OGWA bood een drankje aan alle aanwezigen.

Ze bekeken de foto’s met ontzag en onthaalden ze positief. Alle genodigden waren onder de indruk van de diversiteit en de kwaliteit van de foto’s gemaakt door Atelier Zwiep.

De fototentoonstelling kon bezichtigd worden tot eind mei 2022 in de foyer van de stadsschouwburg.