IDAHOT Trouwstoet Vlaguithanging zn fototentoonstelling

Vlaguithanging

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 12 mei 2022
18:15 - 18:30

Locatie
Stadsschouwburg Genk

Categorieën


Vlaguithanging IDAHOT 2022

Ook OGWA doet dit jaar mee met IDAHOT. Wil je meedoen, laat dan iets weten aan ons.

Naar jaarlijkse gewoonte gaan we ook de vlag uithangen aan het Stadhuis. Burgemeester Wim Dries en 1ste Schepen Anniek Nagels zijn super-enthousiast om samen met Tom (lid van OGWA) de regenboogvlag uit te hangen aan het Stadhuis. Onderaan gaat de voltallige pers het gebeuren volgen alsook het publiek. Iedereen Anders… En dan!

Na de vlaguithanging volgt er de fototentoonstelling aan de foyer van de stadsschouwburg.

 

IDAHOT (International Day Against Homophobia and Transfobia).

Jaarlijks op 17 mei is het IDAHOT, dan wordt in heel de wereld aandacht gevraagd tegen homohaat. Dat door regenboogvlaggen op te  hangen en activiteiten te organiseren.

Op 17 mei 1990 schrapte de WHO (World Health Organisation), de wereld gezondheidsorganisatie, homoseksualiteit van de lijst van geestesziekten.

Het verschil van de IDAHOT met evenementen als de Amsterdam Gay Pride en de The Belgian Pride is dat homo-organisaties en holebi’s bij die gelegenheden willen uitstralen dat ze trots zijn op hun seksuele geaardheid en zich er niet voor willen schamen, terwijl het er bij IDAHOT juist om gaat aandacht te vragen voor het verschijnsel homo-, bi- en transgenderhaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. De slogan van de internationale campagne in 2008, Homosexuality is NOT a sickness!, illustreert dat.