potluck picknick

Picknick

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 17 mei 2022
17:00

Locatie
Molenvijverpark Genk

Categorieën


“Potluck” picknick aan de regenboogbanken in het Molenvijverpark

Ken je het concept “potluck” niet? Dan leggen we het toch even uit. De bedoeling is dat iedereen die graag meedoet aan de picknick zelf iets meebrengt en ter beschikking stelt aan alle aanwezigen. Zo creëren we een uitgebreid buffet, waar gegarandeerd wel altijd iets is wat men lust.

Wil je graag meedoen? Vergeet zeker niet uw bestek en uw dekentje mee te nemen!

 

IDAHOT (International Day Against Homophobia and Transfobia).

Jaarlijks op 17 mei is het IDAHOT, dan wordt in heel de wereld aandacht gevraagd tegen homohaat. Dat door regenboogvlaggen op te  hangen en activiteiten te organiseren.

Op 17 mei 1990 schrapte de WHO (World Health Organisation), de wereld gezondheidsorganisatie, homoseksualiteit van de lijst van geestesziekten.

Het verschil van de IDAHOT met evenementen als de Amsterdam Gay Pride en de The Belgian Pride is dat homo-organisaties en holebi’s bij die gelegenheden willen uitstralen dat ze trots zijn op hun seksuele geaardheid en zich er niet voor willen schamen, terwijl het er bij IDAHOT juist om gaat aandacht te vragen voor het verschijnsel homo-, bi- en transgenderhaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. De slogan van de internationale campagne in 2008, Homosexuality is NOT a sickness!, illustreert dat.