IDAHOT Trouwstoet Vlaguithanging zn fototentoonstelling

IDAHOT Trouwstoet

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 12 mei 2022
17:45 - 18:15

Locatie
Huis van de mens

Categorieën


IDAHOT Trouwstoet

Ook OGWA doet dit jaar mee met IDAHOT. Wil je meedoen, laat dan iets weten aan ons.

We gaan koppels trouwen (fictief) aan het Stadhuis. De koppels wandelen vanuit het Huis van de Mens in stoet naar het Stadhuis van Genk. Uiteraard wandelen we over het Regenboogzebrapad. De koppels zijn op hun Paasbest en zijn goedgemutst, omdat dit een hoogdag is in hun leven. Iedereen mag zijn wie hij is. Iedereen Anders… En dan!

Na de IDAHOT Trouwstoet volgt er de vlaguithanging aan het Stadhuis.

IDAHOT (International Day Against Homophobia and Transfobia).

Jaarlijks op 17 mei is het IDAHOT, dan wordt in heel de wereld aandacht gevraagd tegen homohaat. Dat door regenboogvlaggen op te  hangen en activiteiten te organiseren.

Op 17 mei 1990 schrapte de WHO (World Health Organisation), de wereld gezondheidsorganisatie, homoseksualiteit van de lijst van geestesziekten.

Het verschil van de IDAHOT met evenementen als de Amsterdam Gay Pride en de The Belgian Pride is dat homo-organisaties en holebi’s bij die gelegenheden willen uitstralen dat ze trots zijn op hun seksuele geaardheid en zich er niet voor willen schamen, terwijl het er bij IDAHOT juist om gaat aandacht te vragen voor het verschijnsel homo-, bi- en transgenderhaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. De slogan van de internationale campagne in 2008, Homosexuality is NOT a sickness!, illustreert dat.