IDAHOT Trouwstoet Vlaguithanging zn fototentoonstelling

Fototentoonstelling

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 12 mei 2022 - 31 mei 2022
18:30 - 20:00

Locatie
Stadsschouwburg Genk

Categorieën


Fototentoonstelling IDAHOT 2022

Iedereen Anders… En dan!

OGWA slaat samen met Zwiep de handen in elkaar en organiseert een fototentoonstelling. Die gaat door in de foyer van de stadsschouwburg van Genk. De receptie is op 12 mei 2020 om 18u30. Dan huldigen de burgemeester en 1ste schepen de tentoonstelling in.

Elke foto is voorzien van een quote. Geïnteresseerd? Kom dan zeker eens langs en droom weg bij de foto’s!

De fototentoonstelling wordt voorafgegaan door een trouwstoet en de vlaguithanging  Dat kadert allemaal rond IDAHOT.

 

IDAHOT (International Day Against Homophobia and Transfobia).

Jaarlijks op 17 mei is het IDAHOT, dan wordt in heel de wereld aandacht gevraagd tegen homohaat. Dat door regenboogvlaggen op te  hangen en activiteiten te organiseren.

Op 17 mei 1990 schrapte de WHO (World Health Organisation), de wereld gezondheidsorganisatie, homoseksualiteit van de lijst van geestesziekten.

Het verschil van de IDAHOT met evenementen als de Amsterdam Gay Pride en de The Belgian Pride is dat homo-organisaties en holebi’s bij die gelegenheden willen uitstralen dat ze trots zijn op hun seksuele geaardheid en zich er niet voor willen schamen, terwijl het er bij IDAHOT juist om gaat aandacht te vragen voor het verschijnsel homo-, bi- en transgenderhaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. De slogan van de internationale campagne in 2008, Homosexuality is NOT a sickness!, illustreert dat.