Filmavond Flee

Flee

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 19 mei 2022
20:00 - 22:00

Locatie
Pathé Euroscoop Genk

Categorieën


Filmavond Flee

Zijn vader werd meegenomen door de Taliban. Zijn broertje moest tegen Amerikanen gaan vechten tijdens een bloederige oorlog. Amins leven in Kaboel was geen pretje. Daarom trok hij zich op zijn kamer terug om tussen posters van Jean-Claude Van Damme van een ander leven te dromen. Uiteindelijk belandt hij in Denemarken.

Door een aangrijpende mix van archiefbeelden en animaties vertelt de regisseur Rasmussen het onderdrukte oorlogsverleden van Amin (pseudoniem), die in de jaren ’80 het oorlogsgebied ontvluchtte om openlijk als homo te kunnen leven.

In de met prijzen overladen animatiedocumentaire Flee visualiseert de Deense filmmaker Jonas Poher Rasmussen het traumatische levensverhaal van zijn vriend Amin. Dat maakt van deze MOOOV-film een aangrijpend en persoonlijk verhaal.

 

We vertonen de film “Flee” naar aanleiding van IDAHOT in samenwerking met  Mooov Filmfestival.

 

Vrijdag 20 mei sluiten we deze IDAHOT week af met een karaoke closing party. Ook daar bent u welkom.

 

IDAHOT (International Day Against Homophobia and Transfobia).

Jaarlijks op 17 mei is het IDAHOT, dan wordt in heel de wereld aandacht gevraagd tegen homohaat. Dat door regenboogvlaggen op te  hangen en activiteiten te organiseren.

Op 17 mei 1990 schrapte de WHO (World Health Organisation), de wereld gezondheidsorganisatie, homoseksualiteit van de lijst van geestesziekten.

Het verschil van de IDAHOT met evenementen als de Amsterdam Gay Pride en de The Belgian Pride is dat homo-organisaties en holebi’s bij die gelegenheden willen uitstralen dat ze trots zijn op hun seksuele geaardheid en zich er niet voor willen schamen, terwijl het er bij IDAHOT juist om gaat aandacht te vragen voor het verschijnsel homo-, bi- en transgenderhaat en de sociale onwenselijkheid daarvan. De slogan van de internationale campagne in 2008, Homosexuality is NOT a sickness!, illustreert dat.