darttornooi OGWA vs Bagatel

Darttornooi

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 15 juli 2022
20:00 - 23:59

Locatie
Bagatel - Ambiance Café

Categorieën


OGWA en de Dartsploeg van Bagatel houden een darttornooi.

Sinds kort wordt op tv regelmatig een dartwedstrijd getoond. Alsook hebben we in het jaar regelmatig op een open moment de dartploeg  van Bagatel bezig gezien.

Een paar leden van OGWA voelde het kriebelen om ook eens een pijl te gooien. Na een kort gesprek met Theo (kapitein van de dartploeg) is het ons gelukt om een datum te prikken voor een darttornooi. Theo heeft zijn spelers overtuigd om een matchke tegen ons te spelen. Het gaat volgens het formaat 4-2-4. Dit wil zeggen: 4 sets enkelspel met 2 legs, 2 sets dubbels met 2 legs en we sluiten opnieuw af met 4 sets enkelspel met 2 legs.

Een set bestaat uit 2 legs. Een leg betekent zo snel mogelijk van 501 naar 0 komen. De laatste pijl moet telkens een dubbel of een triple zijn (we spelen elektronisch). Wat zijn enkelspel en dubbel? Enkel betekent dat er een persoon speelt. Uiteraard betekent dubbel dan dat er twee personen van elk team afwisselend gooien.

Hoor je het donderen in Keulen? Niet getreurd. Alles wordt wel duidelijk op de dag zelf. Momenteel hebben we al 4 spelers die bereid zijn om de degens of moet ik zeggen de darts te kruisen.